Kuvatakse päringule Papio ursinus vastavad postitused kuupäeva alusel. Sortimine asjakohasuse alusel Vaadake kõiki postitusi
Kuvatakse päringule Papio ursinus vastavad postitused kuupäeva alusel. Sortimine asjakohasuse alusel Vaadake kõiki postitusi

28. august 2016

Karupaavian, Papio ursinus

Karupaavian, Papio ursinus griseipes, Chacma baboon, paavian, ahv, cape, monkey, Gray-footed
Muheda olekuga karupaavian passimas uMkhuze looduskaitseala savanni kõrges rohus, Lõuna-Aafrika Vabariigis. Nende puhul aga ei tasu ära unustada fakti, et tegemist on maailma suurima ahviga, kelle kihvapikkused ulatuvad lausa 5 cm-ni. 
Chacma baboon with quite a smug look standing in tall grass of the savannah of Mkhuze Game Reserve in Mkuze, South Africa. But you should not forget that these are the largest monkeys in the world and their fangs can be up to 5 cm long.

5. veebruar 2016

Karupaavian, Papio ursinus

Karupaavianid elavad karjas, millel on reeglina väga keeruline hierarhia ja ka omapärased tavad. Näiteks igal hommikul toimub nn "lahkuminek". Paavianid magavad tavaliselt koos suurte gruppidena, et kaitsta end kiskjate rünnakute eest. Hommikul kui on ärgatud, minnakse oma tegemisi tegema alati üheaegselt. Mõni karjaliige (ei pea olema dominantne) annab signaali, et nüüd minek ja kui vähemalt 5 ahvi koonduvad ta selja taha, siis lähebki kari laiali. Kui sellele reageerib aga näiteks ainult 4 paaviani, siis ei toimu midagi ja oodatakse järgmist kutset. uMkhuze looduskaitseala, LAV.
Chacma baboon or Cape baboon is a monkey that lives in a group that has usually very complex hierarchy and odd traditions. For example, every morning there is an act called "dispersal". The baboons often sleep in large groups at night to avoid predators. The morning dispersal from the sleeping site is synchronized, with all members leaving at the same time. In most cases, dispersal is initiated by a single individual (does not have to be dominant), and the other members of the group decide whether or not to follow. At least five followers must be recruited for a successful dispersal initiation, and not all initiation attempts are successful. So if only 4 baboons answer the call, nothing happens and everybody will wait for the next initiator. uMkhuze Game Reserve, Mkuze, South Africa.

2. august 2015

Karupaavian, Papio ursinus



Noored karupaavianid õhtuhakul lustimas. Krugeri rahvuspark, LAV.
Juvenile Chacma baboons having fun in Kruger National Park, South Africa.

15. märts 2015

Karupaavian, Papio ursinus

Leidub loomariigis ka äärmiselt viisakaid elukaid, näiteks nagu see karupaavian uMkhuze looduskaitsealal LAV-s.
There are also very decent creatures in animal kingdom, like this Chacma baboon in uMkhuze Game Reserve, Mkuze, South Africa.

8. september 2014

Karupaavian, Papio ursinus, Chacma baboon

“Nii, nominaalist võtsid ruutjuure?”
“Jah!” 
“Siis lisame siia konstandi ja… Oota, kas sellest läheb veel käibemaks ka maha või?” 
”So you took the square root from the nominal amount?” 
“Yes!” 
“Then we add a constant and… wait, do you have to subtract the VAT from that?” 
”Ääää….johhaidiii… no ei tule meelde…” Matemaatikud Krugeri rahvuspargis, Lõuna-Aafrika Vabariigis. 
”Welllll….dammit…I cannot remember…” Mathematicians in Kruger National Park, South Africa.

17. aprill 2014

Karupaavian, Papio ursinus

Kõige suurem ahv maailmas - karupaavian. Elutsevad nad ainult Aafrika lõunaosas ning toiduks tarvitavad nii puuvilju kui ka putukaid, seemneid, rohtu, väikeseid kahepaikseid ja seeni. Võimaluse korral ei ütle paavianid ära ka lihast kuigi ise nad reeglina loomi ei küti. Pildil olev isend on leidnud midagi põnevat järvekalda äärsest mudast. Krugeri rahvuspark, LAV
The largest monkey in the world - Chacma baboon. They live in southern parts of Africa and eat fruit, fungi, grass, insects and seeds. But when opportunity knocks they do not turn down the meat, although they usually do not hunt themselves. This individual on the photo has found something interesting from the mud on the lakeshore. Kruger NP, South Africa.