9. juuli 2015

Valgepea kaputsiinahv, Cebus imitator

Valgepea kaputsiinahv, Cebus imitator, Panamanian white-faced capuchin, ahv, headed, Central American
Tunniajase paadisõidu kaugusel tsivilisatsiooni viimasest pidepunktist, Rio Frio jõe kallast ääristavate puude otsas, istus see pärdik ja otsis endale sobivaid marju, mida põske pista. Äsja oli tulnud sahmakas vihma, mistõttu oli läbimärg nii ümbritsev vihmamets kui ka looma kasukas. 
An hour's boat ride away from the last foothold of the civilization, on the trees bordering the river Rio Frio, was this monkey and was searching for the berries suitable for eating. The rain had just stopped moments ago so the surrounding rain forest as well as the animal's coat were soaking wet.
Valgepea kaputsiinahv, Cebus imitator, Panamanian white-faced capuchin, ahv, headed, Central American
Valgepea kaputsiinahv on üks neljast ahviliigist, kes Costa Ricas elutseb. Teda peetakse üsna nutikaks, kuna näiteks söögi hankimiseks kasutab ta tihti erinevaid tööriistu (tokke, kivisid jne) ning teda on nähtud ka ravimtaimedega oma haavu hõõrumas. Sellest tulenevalt ei ole ka imekspandav, et mõned nendest võivad elada rohkem kui 50 aasta vanuseks. Caño Negro looduskaitseala, Costa Rica.
Panamanian white-faced capuchin is one of the four monkey species living in Costa Rica. It is considered to be quite clever as it often uses tools (rocks, sticks etc.) in search of food and it has also been witnessed rubbing medicimal plants on its wounds. Therefore it is not surprising that some of them can live over 50 years old. Caño Negro Wildlife Refuge, Costa Rica.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar