11. mai 2017

Kukkurtihane, Remiz pendulinus

Kukkurtihane, Remiz pendulinus, Eurasian Penduline-tit, European, tihane
Kevad on ikka pesapunumise aeg ning Eestis on kukkurtihane sellel alal tõeline meister. Kasutades taimekiudusid ja villa, valmivad tõelised kunstiteosed.
Spring is a nesting season and in Estonia the Eurasian Penduline-tit is the real master when it comes to building the nest. It uses plant fibers and wool to create real masterpieces.
Kukkurtihane, Remiz pendulinus, Eurasian Penduline-tit, European, tihane Kukkurtihane, Remiz pendulinus, Eurasian Penduline-tit, European, tihane
Pesa ehitus võtab aega keskmiselt paar nädalat ning ehitusega tegelevad nii isas- kui ka emaslinnud. Enamasti on töö ka ära jaotatud - üks tegeleb välisseina ehitusega, teine aga sisetöödega. Fotodel olev pesa asub Harjumaal ning hakkab vaikselt valmis saama (kuigi piltide tegemise hetkel käis veel üsna vilgas ehitustegevus).
It takes approximately two weeks to build the nest and both male and female birds are actively taking part. The work is usually allocated equally - one is building outer walls and the other is taking care of the inside. The nest on the photos is almost done, although the building operations were still active during the photo session last week. Harjumaa, Estonia.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar