24. oktoober 2016

Ruske-suurturpial, Psarocolius montezuma

Ruske-suurturpial, Psarocolius montezuma, Montezuma Oropendola, Gymnostinops, turpialRuske-suurturpial, Psarocolius montezuma, Montezuma Oropendola, Gymnostinops, turpialRuske-suurturpial, Psarocolius montezuma, Montezuma Oropendola, Gymnostinops, turpialRuske-suurturpial, Psarocolius montezuma, Montezuma Oropendola
Ruske-suurturpial on väga efektse väljanägemisega lind - kollane saba ja kirju nägu. Elutseb ta ainult Kesk-Ameerikas ning toitub nii putukatest, nektarist kui ka puuviljadest. Piltidel maiustab turpial üsna naljakate viljadega - need nägid välja nagu tabletikapslid, poolenisti kollased ja poolenisti mustad. Veel kummalisem on aga linnu laul, mida saate ülevalt ka kuulata. Fotoseeria tehtud ühel varahommikul, Kariibi mere rannikuäärses puudesalus, Costa Ricas.
Montezuma Oropendola is quite flashy-looking bird - yellow tail and variegated face. It can be found only in Central America and the bird feeds on insects, nectar and fruit. On the photos you can see oropendola feasting on the funny-looking fruits - these looked like pill capsules, half yellow, half black. Even stranger is the bird's song (that you can listen above). The photos are taken in a small patch of forest by the Caribbean Sea in Costa Rica.
Laulu salvestaja/song recorded by: Peter Boesman, xeno-canto.org

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar