31. oktoober 2016

Oryzoborus nuttingi, Nicaraguan Seed-finch

Oryzoborus nuttingi, Nicaraguan Seed-finch, sporophila, vint, tangaraOryzoborus nuttingi, Nicaraguan Seed-finch, sporophila, vint, tangara
Võimsa nokaga Nicaragua seemnevint (minu enda vabatõlge) on Kesk-Ameerika endeemne liik - teda leidub ainult Nicaraguas, Costa Ricas ning Panamas (nendel aladel, mis on vahetult vastu Costa Rica piiri). Kusjuures see vint eelistab Kariibi mere rannikut (kuna seal on oluliselt niiskem), Vaikse ookeani äärest teda ei leia. Kuigi see lind ei ole väga levinud, läheb tal tegelikult päris hästi. See on üks liik, kes on kasu lõiganud metsade kadumisest - metsade asemele tulevad tavaliselt põllud/karjamaad, mis tähendab, et valikus on rohkem seemneid, mida nahka pista. Fotod tehtud Caño Negro kaitsealal, Costa Ricas.
Nicaraguan Seed-finch is endemic to Central America - you can find it only in Nicaragua, Costa Rica and Panama (areas close to Costa Rican border). And also not everywhere in these countries but in the Caribbean side (that is much wetter), the bird is absent from the Pacific side. Although this seed-finch is rather uncommon, it does actually quite well. This is one species that has benefited from deforestation as the forests are usually replaced by fields and pastures which means more seeds for them to eat.  Caño Negro Wildlife Refuge, Costa Rica.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar